SDE ja IRL ootavad Rosimannustelt Autorollo küsimustele vastuseid

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Keit Pentus-Rosimannus ja Rain Rosimannus
Keit Pentus-Rosimannus ja Rain Rosimannus Foto: Karli Saul/SCANPIX

Nii Isamaa ja Res Publica Liidu (IRL) kui Sotsiaaldemokraatliku Erakonna (SDE) hinnangul viitas telesaade «Pealtnägija» hulgale Autorollo kaasuses vastuseta jäänud küsimustele ning mõlemad parteid soovivad saada neile vastuseid.

«Tegemist on kahtlemata kahetsusväärse juhtumiga ning IRL loodab, et kriminaalmenetluse ja kohtuvaidluse käigus selgitatakse välja objektiivne tõde, millest teeb Reformierakond adekvaatsed järeldused,» vastas IRL-i pressiesindaja Kaido Kukk BNSi küsimusele, kas saates kõlanud süüdistused Reformierakonna liikme Rain Rosimannuse, tema abikaasa, välisminister Keit Pentus-Rosimannuse ja advokaat Siim Roode suhtes on piisavalt tõsised, et Reformierakond peaks neist järeldused tegema.

SDE liikmest riigikogu liige Neeme Suur aga vastas BNS-ile, et eelkõige peab selle sõlme lahti arutama perekond Rosimannus, kelle rahaasju skandaal puudutab. «See lugu saadab neid nii kaua ja ajakirjanikud jäävad neid küsimusi küsima seni, kuni nad suudavad mõistlikult vastata,» sõnas Suur.

Kolmapäeval eetris olnud «Pealtnägija» tõstatas Autorollo kriminaalmenetlust kajastades teiste teemade kõrval üles küsimuse prokuratuuri sõltumatusest, küsides muuhulgas, miks kuulati endine keskkonnaminister Keit Pentus-Rosimannus ja tema abikaasa Rain Rosimannus üle alles kaks aastat pärast menetluse algust. Saates esinenud Autorollo võlausaldajatest abielupaar Teet ja Ülle Järvekülg kirjeldasid enda nägemust kogu protsessist, kinnitades, et nende jaoks on selles väga palju lahtisi otsi ning nad ei kavatse enne küsimustele vastuste saamist loobuda.

Suure sõnul on Autorollo ja poliitik Keit Pentus-Rosimannuse seoste kohta palju vastamata küsimusi. ««Pealtnägija» lugu osundas neile siiani vastuseta küsimustele, millele ei ole saanud ammendavaid vastuseid ajakirjandus, poliitikud ega ka valijad,» tõdes Suur. «Rahval on Eesti käekäigu üle otsustavate poliitikute suhtes loomulikult kõrgemad moraalsed ootused ja sellega peavad kõik poliitikud arvestama.»

Reformierakonna peasekretär Martin Kukk ja pressiesindaja Silves Pukk ei vastanud Rosimannuseid ja Autorollot puudutavatele BNSi küsimustele. Pukk ütles reedel eelmisel päeval saadetud küsimustele vastamise kohta, et «saime kätte ja vaatame neid». Küsimusele, kas vastus saabub varsti, ütles Pukk, et «natuke üllatab, et BNS selliste küsimustega tegeleb, need nagu rohkem kollase ajakirjanduse küsimused». Hoolimata reedel antud lubadusest polnud laupäeva õhtuks vastuseid saabunud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles