Täna on valimispäev

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti lipp.
Eesti lipp. Foto: Teet Malsroos

Eesti valib täna riigikogu XIII koosseisu, kõik valimisjaoskonnad on avatud kella 9-20. 

Valimispäeval saab hääletada üksnes oma kodukoha valimisjaoskonnas, Kaasa tuleb võtta kehtiv isikut tõendav dokument, näiteks pass, ID-kaart, juhiluba või pensionitunnistus. Terviseseisundi tõttu või mõne muu mõjuva põhjusega on võimalik valimispäeval ka kodus hääletada. Selleks tuleb esitada kirjalik taotlus oma elukohajärgsele jaoskonnakomisjonile või kutsuda hääletuskast koju telefoni teel hiljemalt täna kella 14ks. 

Eelvalimiste ajal antud häält täna enam muuta ei saa. 

Nii president Toomas Hendrik Ilves kui kõik parteid on rahvast üles kutsunud valimistel aktiivselt osalema ning oma hääle kindlasti andma. 

Riigikogu valimistele on üles seatud kokku 872 kandidaati, kandideerimas on kümne erakonna esindajad ja 11 üksikkandidaati.

Kolmapäeval lõppenud eelhääletamisel osales 296 109 inimest. Elektroonilisel hääletamisel osales 176 491 valijat, jaoskonnas käis valimas 119 618 inimest. Kokku osales seega eelhääletamisel 33 protsenti valijatest. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles