Politoloog: koalitsioon protestiparteidega ei pruugi olla jätkusuutlik

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mari-Liis Jakobson
Mari-Liis Jakobson Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Politoloog Mari-Liis Jakobson pakkus välja, et Reformierakonna juhtimisel on oodata kolme partei koalitsiooni tekkimist, kuid protestiparteidega koalitsiooni minek ei pruugi olla väga jätkusuutlik. 

«Üks tõenäolisi kandidaate [Reformierakonna koalitsioonipartneriks] on sotsid, lisaks IRL ja uued erakonnad. Seejuures uute ja protestiparteidega koalitsiooni minek ei pruugi olla jätkusuutlik samm, sest sinna võivad minna hiljem ka nende hääled,» rääkis Jakobson ETV saates «Terevisioon». «Vabaerakonnal, kes olnud parteidiktaadi vastu, ei hakka hääletustel olema ühtset seisukohta, seega iga kord kaheks parteiliikmega läbi rääkimine on keeruline.»

Politoloog Agu Uudelepp lisas, et Reformierakond tahab kindlust, et koalitsioonipartneriga on võimalik koos valitseda. «Selles on Vabaerakond eespool – seal on inimesed parlamendis olnud, teavad, kuidas asi käib ja on lootus, et äkki nad räägivad teistele ka selle ära. Selge on aga see, et kes koalitsiooni kaasa võetakse, lastakse nelja aastaga põhja, sest nende retoorika uuest poliitikast ei päde.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles