Euroopa Liit kutsus Venemaad Eston Kohvrit vabastama

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eston Kohver.
Eston Kohver. Foto: RTV.ru

Euroopa Liit tegi täna avalduse, milles kutsus Venemaad Eesti kaitsepolitsei ametnikku Eston Kohvrit vabastama.

«Kuus kuud on möödunud päevast, mil Venemaa julgeolekuteenistused röövisid rahvusvahelist õigust rikkudes Eesti territooriumilt Eesti politseiohvitseri Eston Kohvri,» öeldakse Euroopa Liidu välisteenistuse esindaja avalduses.

Teda hoitakse «jätkuvalt illegaalselt Moskva Lefortovo vanglas, kus ta ei saa adekvaatset õigusabi, kus ta on ilma jäetud õigusest õiglasele menetlusele ning teda sunnitakse läbima põhjendamatut psühhiaatrilist kontrolli, mille detailne sisu on jäänud teadmata,» märgitakse Euroopa Liidu kolmapäevases avalduses.

«Vaatamata korduvatele üleskutsetele ei ole Vene võimud olnud suutelised küsimust lahendama. Euroopa Liit kutsub härra Kohvrit viivitamatult vabastama ning andma ta turvaliselt üle Eestile,» öeldakse avalduses.

Sama avaldus loeti täna lõunal Euroopa Liidu poolt ette ka Euroopa Nõukogu ministrite asemike komitees Strasbourgis. Euroopa Liidu avaldusega ühinesid ka ELi mittekuuluvad riigid Albaania, Gruusia, Island, Liechtenstein, Makedoonia, Montenegro, Moldova, Norra ja Ukraina. Neljapäeval peaks Euroopa Liit esinema samasisulise avaldusega ka Euroopa Julgeoleku- ja Koostööorganisatsioonis.

Neljapäeval möödub kuus kuud Kohvri röövimisest Eesti-Vene piiril.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles