Piirivalvurid aitasid Peipsil viis kalastajat kaldale

Toomas Randlo
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Peipsi järv
Peipsi järv Foto: Ida prefektuur

Alajõe piirivalvurid käivitasid täna pärastlõunal päästeoperatsiooni Peipsil, et aidata lahvanduse taha jäänud kalastajad tagasi randa.

Kella 13.25 paiku sai Ida prefektuur teate, et Lohusuu vallas Kalmaküla kandis läksid Peipsi jääle kümme kalastajat, kes jäid lahvanduse taha ega pääse ise kaldale. Piirivalvurid käivitasid koheselt päästeoperatsiooni, teatas Ida prefektuur.

Kümme minutit hiljem olid viis inimest saanud iseseisvalt kaldale. Hõljukiga toimetati kuivale maale veel viis kalastajat.

Vasknarva kordoni juht Illar Jõgi manitseb olema järvejääle minnes väga ettevaatlik. «Tuul, vihm, päike ja soojakraadid on teinud oma töö ning muutnud jääolud ohtlikuks. Eriliselt tuleks olla tähelepanelik Ida-Virumaal Lohusuu ja Tudulinna valla territooriumitelt Peipsile väljuvatel kalastajatel.»

Kordoni juht soovitab kõigil kalastajatel võtta kaasa esmane päästevarustus, mille hulka peaksid kuuluma jäänaasklid, kompass, GPS-seade ja päästevest. «Kui enam iseseisvalt kaldale ei pääse, tuleb sellest kohe teada anda lähimale kordonile või lühinumbril 112,» lisas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles