Aaviksoo kandideerib TTÜ rektoriks

Toomas Randlo
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Üks kandaatidest on ka Jaak Aaviksoo.
Üks kandaatidest on ka Jaak Aaviksoo. Foto: Mihkel Maripuu

Isamaa ja Res Publica Liidu aseesimees ja endine Tartu Ülikooli rektor Jaak Aaviksoo kandideerib Tallinna Tehnikaülikooli (TTÜ) rektoriks.

«See oli tehnikaülikooli kuratooriumi soliidsete inimeste ettepanek mulle ja ma olen seda mõnda aega kaalunud ning andsin oma nõusoleku. Tehnikaülikool on tõsiseltvõetav asutus, mille juhtimine on kindlasti oluline väljakutse,» rääkis Aaviksoo.

Aaviksoo sõnul tegi ta hiljuti lõpliku otsuse kandideerida. Küsimusele, milline on tema nägemus TTÜ jaoks, kui ta valituks osutub, vastas ta, et praegu on liiga vara sellest rääkida.

Aaviksoo märkis aga, et kui ta peaks saama TTÜ rektoriks, siis see tähendaks poliitikast lahkumist. «Rektoriamet tähendab täielikku pühendumist ja distantseerumist parteipoliitikast. Neid asju pole kuidagi võimalik liita,» sõnas ta.

TTÜ rektori kohale kandidaatide esitamine lõppes esmaspäeval. Selleks ajaks oli kokku esitatud kaheksa kandidaati.

Rektoriks sai kandideerida inimene, kellel on doktorikraad ning kes on või on olnud valitud mis tahes ülikooli professori ametikohale. TTÜ rektor valitakse ametisse viieks aastaks ja maksimaalselt kaheks järjestikuseks ametiajaks.

Rektorikandidaadid avalikustatakse juba järgmise nädala teises pooles, 13. märtsil. Seejärel on kandidaatidel kuni 21. aprillini aega enda seisukohti tutvustada.

Tallinna Tehnikaülikooli kuratoorium kuulutas uue rektori valimised välja jaanuari lõpus. Valimised ise leiavad aset 22. mail ning uus rektor astub ametisse uue akadeemilise aasta alguses 1. septembril.

Praegune rektor Andres Keevallik soovis lahkuda ametist joobes peaga tehtud avarii tõttu juba eelmise aasta lõpus, ent ülikooli nõukogu avaldas soovi, et ta siiski jätkaks ametis kuni kevadel toimuvate korraliste rektorivalimisteni.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles