Reisifirmad pakuvad võimalust käia Karadžići jälgedes

Jürgen Tamme
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Radovan Karadžić.
Radovan Karadžić. Foto: AP / Scanpix

Serbia reisiagentuur pakub turistidele võimalust külastada riigi pealinnas Belgradis Radovan Karadžićiga seotud paiku.


Viie kuni seitsme euro (80-110 Eesti krooni) eest on huvilistel võimalik külastada Bosnia serblaste kunagise sõjaaegse liidri ja Euroopa ühe kardetuma mehe Karadžićiga seotud paiku, vahendas Reuters.

Valenime David Dabić kandnud Karadžić elas Belgradis üle kümne aasta, enne kui politsei ta vahistada suutis.

Haagi sõjakuritegude tribunal otsis Karadžićit 1992-1995. aastani toime pandud genotsiidi eest Bosnia sõjas. Samuti pannakse Karadžićile süüks Sarajevo pommitamist ja tsiviilelanikke kaitsnud Hollandi rahuvalvajate vangistamist.

«Viimase kümne aasta jooksul mainiti rahvusvahelises meedias Serbiast ainult seoses sõjakurjategijate ja poliitiliste keeriste tõttu,» ütles turismiagentuuri esindaja, kelle kinnitusel on turistid kursis Serbia poliitilise olukorraga. Võimalust käia Karadžići jälgedes on kasutanud juba 150 huvilist.

Vekoli agentuuri esindaja tutvustas ka reisipaketti, mille kohaselt tehakse esimene peatus majas, kus valenime ja tiheda habeme taga alternatiivmeditsiini guruks hakanud serblane elas.

Teine peatus on pagaritöökojas, kus Karadžićile meeldis süüa kodust kartulipirukat. Samuti külastatakse mehe lemmikpoodi ja kõrtsi, mille kunde Karadžić oli.

Viimasena sõidetakse kohaliku bussiga, kus politsei Karadžići arreteeris.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles