Ida-Viru tegevuskava toob maakonda tõepärase meediakajastuse

Veiko Pesur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Riik püüab läbi Ida-Viru tegevuskava viia piirkonda tõepärasemat meediakajastust riigis toimuva kohta – selleks on kavasse sisse kirjutatud näiteks rahvusringhäälingu venekeelse infoportaali loomine ning koostöö eesti- ja venekeelsete ajakirjanike vahel.


Tegevuskava varasemates versioonides oli kirjas ka tasuta venekeelse ajalehe jagamine Ida-Virumaal, kuid siseminister Marko Pomerantsi sõnul võeti see viimastel diskussioonidel kavast välja. «Me võtsime selle välja, mis aga ei tähenda, et see mõte oleks halb,» ütles ta.

Ministri kinnitusel on meediavaldkonnas ka juba üks reaalne samm astutud. «Väike, aga tähtis. See on rahvusringhäälingu venekeelse portaali laiendus ja sinna võimekuse juurde andmine. Rahvusringhääling on sellega väga kenasti startinud, on arvamuslood ja uudistevoogu on suurendatud. See peaks olema koht, kust olemasolevad venekeelsed lehed omale lisamaterjali saavad,» rääkis Pomerants.

Tegevuskava järgi on portaali lisaeesmärgiks anda välismaailmale vene keeles objektiivset infot Eestis toimuva kohta tasakaalustamaks Eesti suhtes vaenulikku infopropagandat.

Lisaks nähakse ette, et jätkatakse ETV2 venekeelse programmi laiendamist ning suurendatakse ETVs venekeelsete subtiitritega saadete arvu.

Veel öeldakse tegevuskavas, et soodustatakse koostööd eesti- ja venekeelsete ajakirjanike vahel, samuti Eestis toimuvate kultuurisündmuste, telesaadete kajastamist maakonna meediakanalites.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles