Sisekaitseakadeemia rektoriks saab Katri Raik

Tiina Kaukvere
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Katri Raik.
Katri Raik. Foto: Andres Haabu / Postimees

Siseminister Hanno Pevkur võttis täna vastu otsuse, et Sisekaitseakadeemia uueks rektoriks saab senine Narva kolledži direktor Katri Raik. Raik asub tööle juunis, kui lõppeb senise rektori Lauri Taburi viieaastane ametiaeg.

«Uuelt rektorilt ootame Sisekaitseakadeemia edasiarendamist ja vastamist muutunud julgeolekuolukorras tekkinud väljakutsetele. Katri Raiki nägemus akadeemia juhtimisest vastas neile tulevikuvajadustele kõige paremini,» ütles siseminister Hanno Pevkur. Raiki poolt rääkis ka tema juhtimiskogemus avalikus sektoris ning rakendusliku suunaga kõrgkooli ülesehitamise ja arendamise kogemus.

«Tegemist on suure ja tõsise väljakutsega ning luban anda endast parima,» ütles tulevane rektor Raik. «Õpingud Sisekaitseakadeemias peavad olema hea karjääri kindel algus, selleks on väga oluline hea koostöö tööandjatega ning õpilaste mitmekülgne arendamine – tänane töö nõuab siseturvalisuse spetsialistilt oluliselt rohkem kui ainult head füüsilist vormi ja seaduste tundmist.»

Raik on 15 aastat juhtinud Tartu Ülikooli Narva kolledžit ning vahepeal töötanud kaks aastat haridus- ja teadusministeeriumi asekantslerina. Tal on filosoofiadoktori kraad ajaloos, talle on omistatud 3. klassi Valgetähe teenetemärk ja tiitel aasta naine 2013.

 Sisekaitseakadeemia rektoriks kandideeris üheksa inimest. Esialgse valiku kandidaatide seast tegi rektori valikukomisjon, lõpliku otsuse kahe lõppkandidaadi vahel tegi siseminister.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles