Galerii: valiti 2014. aasta parim pressifoto

Meribel Sinikalda
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Ajalehtede liidu ja pressifotograafide liidu žürii kuulutas täna välja 2014. aasta parimad fotod neljas kategoorias, nende hulgast valiti ka parim pressifoto, mille autor on Dmitri Kotjuh. Ühes parimate fotote väljakuulutamisega avati Viru keskuses ka Eesti Pressifoto näitus.

2014. aasta parimaks pressi- ja spordifotoks valiti Dmitri Kotjuhi (Järva Teataja) foto. Ambla SK suusalapsed igatsevad vihmasel Vallimäel lund. Seni, kuni kodukant nende nõudmistele tummaks jääb, sõidavad nad lumeotsinguil Soome ning Pärnu- ja Valgamaa vahet.

Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Parima uudisfoto tiitli pälvis Margus Ansu (Tartu Postimees) foto. 27. oktoobril vapustas Eestit koolitulistamine Viljandi Paalalinna koolis. Järgmisel päeval selgitasid õpetajad juhtunut õpilastele klassijuhatajatunnis. Kaetud akende taga on klassiruum, milles toimus tulistamine.

Foto: Margus Ansu

Parimaks olemusfotoks pidas žürii Priit Simsoni (Eesti Päevaleht) fotot. Afganistanis Camp Bastionis tõmmati 2014. aastal otsad kokku. Lõppes eestlaste kümneaastane missioon. Võõrsile jättis elu üheksa ja vigastatult naasis 90 meie sõjameest.

Foto: Priit Simson / Eesti Päevaleht

Parima portreefoto autoriks on Renee Altrov (Müürileht). 

Foto: Renee Altrov(Müürileht)

Žüriisse kuulusid Postimehe vastutav väljaandja Mart Luik, fotoajakirja Positiiv dokumentaal- ja portreefoto toimetaja Annika Haas, ETV toimetaja Rasmus Kagge, Soome fotoajakirja Photo Raw Magazine peatoimetaja Hannamari Shakya, agentuuri AP Venemaa fotograaf ja fototoimetaja Ivan Sekretarev.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles