Kassipoega ahjuroobiga löönud mees sai karistada

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ahjuroop. Foto on illustreeriv.
Ahjuroop. Foto on illustreeriv. Foto: PEETER KÜMMEL/SAKALA

Tartu maakohus mõistis lõppeval nädalal kriminaalkorras süüdi keskealise mehe, kes süüdistuse järgi peksis kassipoega ahjuroobiga, samuti süütas elumaja trepi. 

Lõuna ringkonnaprokuratuuri esitatud süüdistuse järgi lõi 49-aastane mees eelmise aasta suvel oma elukohas kassipoega ahjuroobiga, tekitades loomale füüsilisi kannatusi. Lisaks sellele süütas ta 9. augustil Võrus Petseri tänaval asuva puidust elumaja trepi, mille tagajärjel said kahjustada hoone trepikoda ja välisfassaad. Tulekahju ajal viibis majas neli inimest. 

Tartu  maakohus tunnistas mehe kokkuleppemenetluses süüdi looma julmas kohtlemises ja süütamises ning mõistis talle ühe aasta ja viie kuu pikkuse tingimisi vangistuse 18 kuu pikkuse katseajaga, mille jooksul peab ta alluma kriminaalhoolduse kontrollnõuetele. Menetluskulude katteks peab ta tasuma 300 eurot.  

Kriminaalasja kohtueelset menetlust viis läbi Võru politsei. Süüdistatav oli varem kriminaalkorras karistamata.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles