Tolliametnikud tabasid veoki 26 000 liitri salakütusega

Tiina Kaukvere
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Haagisest avastati 26 000 liitrit salakütust.
Haagisest avastati 26 000 liitrit salakütust. Foto: Maksu- ja tolliamet

Ööl vastu laupäeva pidasid maksu- ja tolliameti (MTA) ametnikud Pärnu-Ikla maanteel kinni veoki, mille poolhaagisest avastati 26 000 liitrit diislilõhnalist vedelikku. Salakütuse kahtlusega koorem konfiskeeriti.

Veoki juhi ütluste kohaselt oli veetavaks kaubaks õli, kuid koormakatte eemaldamisel tuvastasid tollitöötajad 26 ühe kuupmeetrist plastmahutit, mis täidetud diislilõhnalise vedelikuga, teatas MTA.  

Lõuna liikuvkontrolli talituse juhataja Kunnar Kerese sõnul on tegemist sellel aastal esimese juhtumiga, kus on tõenäoliselt püütud diislikütusele erinevaid aineid lisades vedada õli nimetuse all riiki mootorikütust ja see siis väljaspool aktsiisiladu tarbimisse lasta.

«Salakütuse puhul ei hakka aga keegi lisatud raskeõlisid eemaldama ning kütuse kvaliteeti kontrollima. Teadlikult salakütust ostvad autoomanikud peaksid seetõttu mõtlema, kas nad soovivad sellega riskida,» kinnitas Keres.

Alustati väärteomenetlus aktsiisiga maksustatavate kaupadega seotud eeskirjade rikkumise tõttu. «Salakütuse veo organiseerinud isikutele määratav trahv on kuni 3200 eurot. Lisaks kantakse ka kütus riigi omandisse,» rääkis Keres. Tarbimisse jõudes oleks hinnanguline maksukahju antud kütusekoguselt olnud 13 000 eurot.

Eelmisel aastal oli analoogseid juhtumeid kümnel korral, kõikidel juhtudel kütus konfiskeeriti, kinnitas MTA. Konfiskeeritud kütuse jagab MTA abivajajatele katlamajades põletamiseks. Eelmisel aastal andis amet hoolekandeasutustele üle 195 288 liitrit kütust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles