Hispaania lendurid vabandasid osa ülelendude ärajäämise pärast

Georgi Beltadze
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hispaania hävitajad tegid eile madallennu üle Eesti linnade. Kella 14 ajal lendasid hävitajad Tallinna kohalt läbi.
Hispaania hävitajad tegid eile madallennu üle Eesti linnade. Kella 14 ajal lendasid hävitajad Tallinna kohalt läbi. Foto: JAANUS LENSMENT/POSTIMEES

Hispaania hävitajad lendasid eile üle mitme Eesti linna, ent Võru ja Põlva kohal jäi ülelend tegemata.

Õhuväe teavitusspetsialist Alar Laats kommenteeris: «Tõepoolest juba õhus olles olid üle Eesti linnade lennanud Hispaania hävitajad sunnitud operatsioonilistel põhjustel oma lendu veidi lühendama ning seetõttu ei lennatud ei üle Võru ega üle Põlva. Hispaania lendurid vabandasid selle pealesunnitud muudatuse pärast.»

Laats ei osanud vastata, mida kujutas endast «operatsiooniline põhjus». Ta spekuleeris, et tõenäoliselt jäid hävitajad ajakavast maha, mistõttu anti lenduritele korraldus oma lennumarsruuti lühendada.

Eelmisel reedel teatas kaitseväe peastaap, et madallennu toimumine sõltub suurel määral ilmast.

Eesti vabariigi 97. aastapäeva tähistamiseks 24. veebruaril planeeritud Hispaania hävitajate lend üle Eesti linnade jäi ilmastikuolude tõttu ära. Seetõttu tegid hävitajad madallennu eile.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles