Ilves rääkis Lätis majanduskriisi ületamisest Eestis

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toomas Hendrik Ilves
Toomas Hendrik Ilves Foto: Margus Ansu / Postimees

President Toomas Hendrik Ilves esines Riias välis- ja julgeolekupoliitika teemalisel konverentsil, rääkides kuulajatele majanduskriisi mõjust ja kriisi ületamisest Eestis.

«Piirkondliku lõimumise süvendamine on üks õppetund, mille me kriisist kaasa võtsime,» ütles president.

Ilvese sõnul tuleb Balti riikidel kiirelt edasi liikuda energiaprojektidega, mille seas on piirkondliku elektrituru avamine, Leedu-Poola elektriühenduse loomine ja tuumajaama küsimus. Tema kinnitusel on sama oluline ka kaasaegsete transpordikoridoride rajamine, mis ühendaksid Baltimaid läbi Poola ülejäänud Euroopaga.

«Kui räägime piirkondlikust koostööst, siis kahtlemata peame silmas ka Poolat ning Põhja- ja Läänemeremaid,» rõhutas Ilves.

Tema sõnul tõestas vaibumismärke ilmutav majanduskriis veelkord, et Euroopa Liidu majanduslik tugevus sõltub sellest, kuivõrd liikmesmaad ühiseid majandus- ja rahanduspoliitika reegleid järgivad.

Ilves pidas tähtsaks, et hoolimata majanduskriisist täidaksid riigid oma kohustusi Euroopa Liidus ja NATO-s.

«See on riigi vastutustunde küsimus ja mul on hea meel, et Eesti on seda suutnud,» sõnas president.

«Riia konverents 2010» avamisel kõnelesid Balti riikide presidendid Toomas Hendrik Ilves, Valdis Zatlers ja Dalia Grybauskaite ning Poola riigipea Bronislaw Komorowski.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles