TÜ prorektor: tasuline kõrgharidus ajaks noored välismaale

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kristjan Haller.
Kristjan Haller. Foto: Margus Ansu / Postimees

Tartu Ülikooli teadusprorektor Kristjan Haller leiab, et üleüldine tasuline kõrgharidus sunniks akadeemiliselt võimekamad noored välismaale õppima.

«Võimalusi kõrghariduse rahastamiseks on mitmeid, kuid rahastamist täielikult õppija kaela lükata ei ole õige ega võimalik kasvõi juba seepärast, et meie naabritel ei ole tasulist kõrgharidust ning nii võime ilma jääda «headest peadest», kes lahkuvad välisülikoolidesse,» rääkis Haller ERRi uudisteportaalile.

«Küsimusele, kas kõrgharidus Eestis võiks olla täies mahus tasuline, on vastus kindlasti eitav,» arvas prorektor. « Eelkõige peame arvestama, et üliõpilastel oleks võrdsed võimalused, vältimaks nende Eestist lahkumist.»

Halleri sõnul on Eesti ülikoolid praegu alarahastatud, kuna riik ei järgi enda poolt heaks kiidetud strateegiat, mille kohaselt peaks panuse suurusjärku oluliselt suurendama.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles