Sotsiaalprojektid märtsis uusi toetusi ei saa

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mänguautomaadid.
Mänguautomaadid. Foto: Peeter Langovits

Seadusmuudatuse tõttu menetleb hasartmängumaksu nõukogu erandkorras kahe kuu sotsiaalprojektide taotlusi aprillis ning märtsis sotsiaalprojektidele uusi toetusi ei eraldata.

1. veebruarist jõustunud hasartmängumaksu seaduse muudatusest tulenevalt muutus tavapärane maksulaekumise rütm, teatas sotsiaalministeerium. Enne seaduse muudatust pidi hasartmängumaksu deklareerima ette ehk siis maksustamisele eelneval kuul (20. kuupäevaks). Veebruarist alates deklareeritakse maks tagantjärgi (15. kuupäevaks).

Seetõttu ei laekunud 2015. a jaanuaris ja veebruaris mänguautomaatide ning -laudade pealt makse ning nimetatud kuude laekumised jäid prognoositust tagasihoidlikumaks. Kuna projektide toetamine sõltub eelkõige Hasartmängumaksu Nõukogule eraldatud riigieelarvelistest laekumistest, siis märtsis sotsiaalprojektidele uusi toetusi ei eraldata.

Veebruaris ja märtsis sotsiaalministeeriumile edastatud sotsiaalprojektide taotlusi menetletakse aprillis toimuval HMN-i koosolekul. Neile, kes on juba oma taotlused esitanud, see lisakohustusi kaasa ei too, sest esitatud taotlused lükkuvad automaatselt edasi järgmisesse kuusse. Samuti ei mõjuta ülalmainitu varasemalt otsustatud projektide väljamakseid.

Sotsiaalministeerium vabandab võimalike segaduste pärast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles