Rogozin süüdistab Baltimaid katses halvendada Vene-NATO suhteid

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Dmitri Rogozin.
Dmitri Rogozin. Foto: Reuters / Scanpix

Venemaa alaline esindaja NATO juures Dmitri Rogozin süüdistas laupäeval Baltimaid katses halvendada alliansi suhteid Venemaaga.

Rogozini avalduse ajendas osade NATO liikmete soov võtta 15. septembril aset leidval NATO-Venemaa Nõukogu istungil jutuks raketisüsteemide S-300 paigutamine separatistlikku Abhaasiasse.

«Tegemist on esimese nõukogu istungiga puhkuste järel ning me täheldame aktiivseid katseid antagoniseerida järsult suhteid Venemaa ja alliansi vahel, neid katseid teevad rida Ida-Euroopa ja Balti riike,» kuulutas Rogozin Interfaxile.

«Olen veendunud, et tegemist pole millegi muu kui spekulatsiooniga, katsega tõmmata endale tähelepanu ning sundida NATOt jääma selleks, kes ta oli kõik 60 möödunud aastat - blokiks, mis on suunatud Nõukogude Liidu, aga seejärel Venemaa vastu,» väitis Rogozin.

Ta kinnitas, et Venemaa on valmis nõukogu raames arutama mis tahes küsimusi, ent «sedalaadi negatiivsuse ladestamise fakt, mis on seejuures emotsionaalses kestas, räägib sellest, et teatud jõududele alliansi sees on väga vastukarva - kui nii võib väljenduda - leppimise õhkkond, mis on täna Venemaa ja alliansi vahel kujunenud».

Rogozin peab S-300 teema tõstatamist rünnakuks, mille eesmärgiks on takistada osade lääneriikide soovi panna NATO peatselt valmivasse uude strateegilisse kontseptsiooni kirja, et Venemaa on alliansi uus strateegiline partner.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles