Küllike Jürimäe jätkab Euroopa Kohtu kohtunikuna

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kohtunik Küllike Jürimäe.
Kohtunik Küllike Jürimäe. Foto: Tairo Lutter / SL Õhtuleht

Endistest kõrgemate kohtute liikmetest ja tunnustatud juristidest moodustatud komitee kiitis heaks Küllike Jürimäe jätkamise Euroopa Kohtu kohtunikuna.

Seitsmeliikmeline komitee, kuhu kuuluvad Euroopa Kohtu ja üldkohtu endised liikmed, riikide kõrgmate kohtute liikmed ning juristid, kiitis Jürimäe jätkamise Euroopa Kohtu kohtunikuna heaks veebruari lõpus.

Valitsus kinnitas Jürimäe Euroopa Kohtu kohtuniku kandidaadiks tänavu jaanuaris. Jürimäe praegune ametiaeg lõppeb käesoleva aasta 6. oktoobril.

Eelmine konkurss Euroopa Kohtu kohtuniku kandidaadi leidmiseks viidi läbi 2013. aastal, siis oli aga tegemist erakorralise konkursiga. Nimelt otsustas toonane kohtunik Uno Lõhmus ametist lahkuda enne ametiaja lõppu ja seetõttu korraldati tema ametiaja lõpuni ametis oleva kohtuniku leidmiseks uus konkurss, mille tulemusena sai Eesti esindajaks Euroopa Kohtus Jürimäe.

Euroopa Kohtusse kuulub üks kohtunik igast liikmeriigist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles