Kooli tahaks, Eesti kooli!

Hanneli Rudi
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hindesegadus: kui  Euroopa kooli saksa keele tunnis saavad Kalju (pildil vasakul) ja Juhan  (pildil paremal) väga hea töö eest hindeks ühe,  siis eesti keele tunnis hoopis viie.
Hindesegadus: kui Euroopa kooli saksa keele tunnis saavad Kalju (pildil vasakul) ja Juhan (pildil paremal) väga hea töö eest hindeks ühe, siis eesti keele tunnis hoopis viie. Foto: Sander Ilvest

Nagu Eesti lapsed, nii ootavad ka Brüsselis elavad kaheksa-aastased Juhan ja Kalju pikisilmi kevadist vaheaega, sest siis saavad nad Saaremaale kooli tulla.

«Me eelmisel aastal käisime Aste koolis, see on maakool Saaremaal, ja sel aastal saame ka sinna minna, kui vaheaeg tuleb, me nii tahame,» rääkisid Juhan ja Kalju läbisegi oma Brüsseli kodus. Poiste isa on sakslane, kuid nende eesti keel on ladus, vaid väike aktsent reedab, et enamiku päevast veedavad nad saksa keeleruumis.

Saaremaal koolis käies elavad poisid oma vanaisa juures, kelle kodu on koolimaja lähedal. «Seal on koolipäevad palju lühemad kui siin, ja hea, et kool on nii vanaisa kodu lähedal,» kiitis Juhan. Brüsselis tuleb poistel minna kell 7.28 koolibussile ja koju jõuavad nad alles kell 16. Saaremaal lõpevad tunnid keskpäevaks ja vanaisa juurde minnakse jala.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles