Galerii: Kalevi pataljoni ajateenijad läbisid lõpurännaku

Georgi Beltadze
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Paldiskis lõpetasid täna Kalevi jalaväepataljoni 67 ajateenijat  sõduri baaskursuse kahepäevase lõpurännaku.

Kokku läbisid ajateenijad täisvarustuses ligi viiekümne kilomeetrise jalgsirännaku, kus jagude väljaliikumise järjekorra määras nende öisele häirele reageerimise kiirus, vahendab kaitseväe peastaap.

Eile läbitud vahepunktides kontrolliti kaitseväelaste individuaalseid teadmisi nagu soomustehnika tundmine, oskus kasutada sidetehnikat ja käemärke ning osutada kaaslastele vastast. Samuti pidid kalevlased sooritama meditsiinieksami.

Täna täitsid kalevlased aga meeskondlikke ülesandeid ja tõestasid, et on valmis töötama ühtse jaona.

«Et tegemist on nende ajateenijatega, kes hakkavad instruktoritena õpetama juulis saabuvaid kaasvõitlejaid, on nende kohuseks mitte ainult omandada õpitav materjal, vaid olla valmis seda ka hiljem teistele edasi andma,»  ütles Kalevi jalaväepataljoni lahingutoetuskompanii ülem leitnant Ivo Peets.

Pühapäeval annavad jaanuarikutsega Kalevi pataljoni aega teenima asunud noored truudusevande ning pärast kahepäevast puhkust alustavad õpinguid nooremallohvitseride ning autojuhtide eriala kursustel.

1. jalaväebrigaadi Kalevi jalaväepataljoni ülesanne on välja õpetada lahinguvõimelisi mehhaniseeritud reservmanööver- ja toetusüksusi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles