Õdede heitluses teenis raske võidu Serena Williams

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Serena Williams
Serena Williams Foto: Reuters / Scanpix

USA lahtistel tennisemeistrivõistlustel pakkusid naiste veerandfinaalides põnevaima elamuse ameeriklannadest õed Serena ja Venus Williams.


Juba 17. korda omavahel kohtunud õdede heitluses jäi seekord peale noorem sõsar Serena, teenides raske 7:6 (6), 7:6 (7) võidu.


Serena Williams on nüüdseks oma õest üheksal korral jagu saanud, Venus Williams on võitnud kaheksa kohtumist.


Neljanda asetusega Serena Williams jäi mõlemas setis 3:5 kaotusseisu, kuid suutis välja võidelda viigi ning kiires lõppmängus peale jääda. Kusjuures, seitsmenda paigutusega Venus Williamsil oli teises setis kasutada koguni kaheksa settpalli.


«Väga kahju, et kohtusime juba veerandfinaalis,» ütles 1999. ja 2002. aastal USAs võidutsenud Serena Williams. «See oli nii raske matš, et olnuks nagu finaal. Uskumatu, et suutsin võita. Venus on väga tugev mängija.»


Williamsite mängu ajal polnud staadionil ei nende ema ega isa, kuigi just nemad on laste treenerid. Tribüünidel istus hoopis nende vanem õde Isha Price, kes hoidis esimese seti kiire lõppmängu ajal käsi silme ees. «Olin metsikus stressis,» tunnistas ta pärast. «Nii raske on neid omavahel mängimas vaadata, ma ei saa ju üht teisele eelistada. Lõpuks mõtled lihtsalt, et parim võidab. Aga ma pole kindel, kas täna võitis parim.»


Pääsu eest finaali kohtub Williams kuuenda asetusega venelanna Dinara Safinaga, kes sai kindlalt 6:2, 6:3 jagu itaallannast Flavia Pennettast.


Teises poolfinaalis mängivad teise paigutusega serblanna Jelena Jankovic ja viies number, venelanna Jelena Dementjeva.


Meestest tegi ajalugu maailma esireket Rafael Nadal, kes alistas 3:6, 6:1, 6:4, 6:2 USA valgepalluri, edetabeli 35. numbri Mardy Fishi. Ajalooline oli nimelt tõsiasi, et matš lõppes kohaliku aja järgi öösel kell 2.10, varem on vaid üksikud mängud US Openil nii hilja lõppenud.


Poolfinaalis läheb Nadal vastamisi brittide suurlootuse, kuuendana asetatud Andy Murrayga.


Karjääri jooksul esmakordselt suure slämmi turniiri poolfinaali jõudnud Murray sai 7:6 (2), 7:6 (1), 4:6, 7:5 jagu 17. paigutusega noorest argentiinlasest Juan Martin Del Potrost.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles