SDE piirkonnad hakkavad arutama uute juhtide valimist

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Scanpix / kollaaž Katri Karing

Sotsiaaldemokraatliku Erakonna (SDE) piirkondlikud organisatsioonid hakkavad alates järgmisest nädalast arutama parteile uute juhtorganite valimist.

SDE kommunikatsioonijuht Kirsti Ruul ütles BNSile, et esimesena koguneb 16. septembril üldkoosolekule Harjumaa piirkonnaorganisatsioon. Saaremaa piirkonna üldkoosolek toimub 21., Raplamaal 22., Läänemaal 23., Lääne-Virumaal 25., Hiiumaal 26., Pärnumaal 29. ja Viljandimaal 30. septembril. 1. oktoobril arutavad üldkoguks valmistumist sotsiaaldemokraadid Tartu linnas ja maakonnas, päev hiljem Valgamaal, 3. oktoobril Ida-Virumaal ja Narvas, 6. Tallinnas, 7. Jõgevamaal, 8. Põlvamaal, 9. Võrumaal ja 10. oktoobril Järva maakonnas.

Erakonna piirkondlikud organisatsioonid saavad juhikandidaate üles seada kuni üldkoguni, kaasa arvatud üldkogu päeval. Seni on valmisolekust SDE esimeheks kandideerida teatanud nii erakonna praegune juht, Tallinna abilinnapea Jüri Pihl kui ka partei juhatuse liige, parlamendi väliskomisjoni esimees Sven Mikser.

SDE valib esimehe, aseesimehed, juhatuse liikmed, revisjonitoimkonna, põhikirja- ja programmitoimkonna, valimistoimkonna ning aukohtu 16. oktoobril toimuval üldkogul. Juhtorganite valimise otsustas üldkogu päevakorda panna partei volikogu augusti lõpus.

Uute juhtide valimine oli SDE juhatuses kõne all juuni alguses, kui juhatus kutsus üldkogu sügiseks kokku. Pihl ütles toona, et üldkogu korraldamine annab võimaluse minna valimistele vastu parima ettevalmistusega ning võimaldab kaasata partei tegemistesse ka SDEga värskelt liitunud inimesi.

Erakond on pärast Rahvaliiduga ühinemise luhtumist vastu võtnud kümneid endisi rahvaliitlasi, nende seas suure osa Rahvaliidu eelmisest juhtkonnast.

Järgmised riigikogu valimised toimuvad Eestis tuleva aasta 6. märtsil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles