Kaitsja: Kohvri asi venib uurija hõivatuse tõttu

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti kaitsepolitseinik Eston Kohver Venemaal kohtus.
Eesti kaitsepolitseinik Eston Kohver Venemaal kohtus. Foto: TASS / Scanpix

Eestist röövitud kaitsepolitseiniku Eston Kohvri kaitsja Jevgeni Aksjonovi sõnul võib Kohvri asja uurija olla seotud teiste Moskvas juhtunud skandaalsete asjadega, kuid see ei tähenda, nagu oleks Eesti kaitsepolitseiniku uurimine unustatud.

«Oletan, et seoses viimaste päevade skandaalsete sündmustega Moskvas on kõik prokuratuuri töötajad hõivatud. Meil on selline praktika, et kogu jõud suunatakse tulemuse saavutamisele ja sel juhul võidi uurija suunata teiste asjadega tegelema. Kui ta tegeleks vaid Kohvri asjaga, läheks asi kiiremini,» ütles Aksjonov BNS-ile.

Tema sõnul pole uurija kutsunud teda selle aasta algusest Kohvri asja arutamise juurde ning ta pole ka ise Kohveriga kohtunud. «Telefon ja püstol on jätkuvalt ekspertiisis, minu juuresolek pole seal vajalik ja kui ekspertiisid valmivad, saab Kohver nendega tutvuda,» ütles Aksjonov.

Seaduse järgi peaks Kohvri asi saama läbi vaadatud 18 kuu jooksul ehk 2016. aasta märtsi alguseks. «18 kuud on üldine tähtaeg, kuid uurija võib taotleda peaprokuröri asetäitjalt uurimise pikendamist. Kuid ma ei arva, et Kohvri puhul nii läheb,» ütles Aksjonov.

Eesti kaitsepolitsei teatas mullu 5. septembri õhtul, et sama päeva hommikul kella 9 ajal võtsid Venemaalt tulnud tundmatud isikud relva ähvardusel vabaduse teenistuskohuseid täitnud kaitsepolitsei ametnikult ja viisid ta endaga üle piiri Venemaale. Vahejuhtum toimus Luhamaa piiripunkti läheduses Võrumaal Meremäel.

Kaitsepolitseinik Eston Kohver  viidi füüsilist jõudu kasutades relva ähvardusel Venemaale. Inimröövile eelnes seejuures Venemaa suunalt operatiivraadioside segamine ja suitsugranaadi kasutamine. Hiljem on Kohverit hoitud Moskva Lefortovo vanglas. Lefortovo rajooni kohus on pikendanud Kohvri vahi all hoidmise tähtaega 5. aprillini.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles