Scoutspataljon harjutab Ida-Virumaal Afganistani operatsiooniks

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Scoutspataljon Kevadtormi õppusel.
Scoutspataljon Kevadtormi õppusel. Foto: Priit Simson

Scoutspataljoni järgmise rotatsiooniga Afganistani suunduvad kaitseväelased viivad tänasest kaitseväe keskpolügoonil ja Ida-Virumaal Sirgalas läbi kahenädalase õppuse BAM-9.

Õppuse käigus harjutavad jalaväekompanii Estcoy-11, tagalatoetuselement NSE-10 ja lahingpioneerid omavahelist koostööd ning sooritatavad laskeharjutusi. Õppuse stsenaariumi aluseks on Afganistanis Helmandi provintsis enamlevinud taktikalised situatsioonid.

Õppuse esimene osa on taktikaline harjutus, mille käigus harjutatakse Afganistani operatsioonile iseloomulikke elemente. Harjutus kestab tänasest 21. septembrini. Seejärel liiguvad BAMil osalevad kaitseväelased kaitseväe keskpolügoonile, kus toimub laskelaager.

Kahe nädala pikkune õppus on järgmise rotatsiooniga Afganistani suunduva Eesti kontingendi väljaõppeharjutus, mille käigus kinnistavad kaitseväelased välisoperatsiooniks vajalikke oskusi, sealhulgas patrullide läbiviimist, tegevust kontrollpunktides ja ohtlikel aladel ning tegevust isevalmistatud lõhkekehade avastamisel ja käsitlemisel.

Õppusel osaleb ligi 300 kaitseväelast. Lisaks Scoutspataljoni sõduritele võtavad harjutusest osa õhuväe kopterimeeskond ja Kaitseväe Logistikakeskuse kaitseväelased.

Scoutspataljoni sõidukite kolonnid liiguvad õppusele kahes grupis. Esimene grupp (12 masinat) alustas liikumist täna hommikul kell 9.30 ja teine grupp (40 masinat) alustab liikumist täna kell 14 marsruudil Paldiski-Tallinna ringtee-Narva maantee-Kaitseväe keskpolügoon.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles