Tasulise koolitoidu vastu protestinud õpilased pöördusid erakondade poole

Martti Kass
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Gümnaasiuminoored streikimas tasulise koolitoidu vastu.
Gümnaasiuminoored streikimas tasulise koolitoidu vastu. Foto: Artur Sadovski

Eesti Õpilasesinduste Liidu (EÕEL) eestvedamisel pühapäeval Tallinna Raekoja platsil toimunud ligi 100 osalejaga meeleavaldusega seoses koostati gümnasistide ja kutseõppurite tasuta koolilõuna toetuseks pöördumine, mis edastati kõigile riigikogus esindatud erakondadele.

EÕEL pöördumisele on käesolevaks hetkeks reageerinud Erakond Eestimaa Rohelised ja Sotsiaaldemokraatlik Erakond esindajad.

«Meeleavaldus näitas, et õpilaste jaoks on koolitoit oluline teema ja koolielu loomulik osa,» sõnas EÕEL sotsiaalpoliitika juht Susanna Paeväli.

Raekoja platsis toimunud meeleavaldusel arutati koolitoidu kättesaadavuse ja kvaliteedi üle ning toimus toiduta piknik.

EÕEL on seisukohal, et koolitoit peaks olema tasuta ka gümnaasiumiastme ja kutseõppeasutuste õpilastele.

Koolipäev on pikk ning üks söögikord peab olema tagatud, sest muidu on häiritud mõttetegevus ja õppimine. Samuti on gümnaasium sarnaselt põhikooliga siiski täiskoormusega õpe.

Ühe õpilase söömine koolis ühel päeval läheb riigile maksma 11,37 krooni. 1-9 klassi õpilaste toitlustamise maksab riik täna kinni ning selleks kulub umbes 217 miljonit krooni. Tagamaks tasuta koolitoidu ka gümnasistidele ja kutseõppuritele on vaja riigieelarvest lisaraha 70 miljonit krooni aastas.

Eesti Õpilasesinduste Liit on vabatahtlik demokraatlik ühendus, mis ühendab Eesti üld-, kutse- ja erihariduskoolide õpilasesindusi. EÕEL on suurim õpilaste esindusorganisatsioon Eestis, esindades oma liikmete kaudu üle 100 000 õpilase.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles