Täna on emakeelepäeva puhul Eestis lipupäev

Andres Einmann
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti lipp.
Eesti lipp. Foto: Margus Ansu

Täna on emakeelepäeva puhul Eestis lipupäev, Eesti lipu heiskavad kõik riigi- ja omavalitsusasutused ning avalik-õiguslikud juriidilised isikud. Lipu võivad heisata ka kõik teised.

Emakeelepäev on pühendatud ilusale eesti keelele ja selle püsimajäämisele. Seda  tähistatakse luuletaja Kristjan Jaak Petersoni sünnipäeval.

Lipud heisatakse päikesetõusul või hiljemalt kell kaheksa hommikul ja langetatakse päikeseloojangul. Kui lippu ei langetata, tuleb see pimedal ajal valgustada.

Eesti lipud heisatakse ka 3. jaanuaril Vabadussõjas võidelnute mälestuspäeval, 2. veebruaril Tartu rahulepingu aastapäeval, 24. veebruaril iseseisvuspäeval, 14. märtsil emakeelepäeval, Euroopa päeva puhul 9. mail, mai teisel pühapäeval emadepäeval ja 4. juunil Eesti lipu päeval. 14. juunil üleriigilisel leinapäeval heisatakse lipp leinalipuna. Lipupäevana tähistatakse ka võidupüha 23. juunil, jaanipäeva 24. juunil, taasiseseisvumispäeva 20. augustil, teadmistepäeva 1. septembril, hõimupäeva oktoobri kolmandal laupäeval ja isadepäeva novembri teisel pühapäeval. Samuti heisatakse Eesti lipp riigikogu, kohalike volikogude ja Euroopa Parlamendi valimise päeval.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles