Fotod: Afganistani sõda eestlaste pilgu läbi

Meribel Sinikalda
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eesti Sõjamuuseum ja MTÜ Fotokeskkond kuulutasid välja fotokonkursi «Meie Afganistan 2003-2014», mille eesmärgiks on näidata sõda läbi nende pilgu, kes kohapeal viibisid.

Eesti Sõjamuuseumi direktor Hellar Lille sõnul soovivad korraldajad fotode vahendusel tuua vaatajani Eesti sõdurite ja teiste Afganistanis viibinute poolt vahetult nähtut ja kogetut. «Me ootame fotosid igapäevasest teenistusest missioonil- jäädvustusi lahingutegevusest ja põrgukuumusest, koduigatsusest ja emotsioonidest, kõigest Afganistaniga seotust» ütles Lill. 

Fotokonkursil on oodatud osalema kõik, kes on Afganistanis Eestit esindanud: kaitseväelased, päästeametnikud, politseinikud, ametnikud, diplomaadid ja tervishoiueksperdid. Võistlustöid saab esitada kuni 6. aprillini, tulemused avalikustatakse veteranipäeval, 23. aprillil. Fotokonkursile esitatud tööde põhjal koostatakse näitus, fotod hakkavad täiendama Eesti Sõjamuuseumi fotokogu.  

Konkursi žüriisse kuuluvad Eesti tunnustatud pressifotograafid Erik Prozes, Raigo Pajula ja Rauno Volmar ning kaitseväe fotograaf veebel Ardi Hallismaa, samuti Afganistani operatsiooni veteranid major Eero Aija ja nooremveebel Kristjan Prii. Žürii hindab fotode väljendusrikkust ja emotsionaalsust, kunstilist ja tehnilist taset ning erakordsust. Rohkem infot leiab siit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles