Kohus asub uuesti vaagima väikelapsega vägivallatsenud ema karistamist

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kohtusaal.
Kohtusaal. Foto: Sille Annuk

Harju maakohus asub järgmisel nädalal uuesti vaagima väikelapsega vägivallatsenud ema karistamist, kuna hiljuti ei nõustunud asja arutanud kohtunik kinnitama prokuratuuri sõlmitud karistuskokkulepet, sest pidas seda liialt leebeks, vahendas ERR. 

Põhja ringkonnaprokuratuur esitas nüüd kohtule uue karistusleppe, milles on ERR-i uudisteportaalile teadaolevalt välja pakutud mõnevõrra rangem karistus.

«Prokuratuuri seisukohalt oli ka esimeses variandis kokku lepitud karistus kohtupraktikaga kooskõlas ja sarnaseid juhtumeid vaadates võib öelda, et isegi karm. Samas õigust mõistab loomulikult kohus, kes lähtub karistuse määramisel oma siseveendumusest,» ütles ringkonnaprokuratuuri pressiesindaja Arno Põder ERR-i uudisteportaalile.

Tema sõnul on prokuratuuri seisukohalt oluline rõhutada, et süüdistuse kohaselt põhjustas Keiti (22) lapsele korduva vägivallatsemisega valu, aga kehavigastuste põhjustamist heidetakse ette ainult tema elukaaslasele.

Lapse ema Keitit süüdistakse selles, et alates 2013. aasta novembrist kuni eelmise aasta septembrini kasutas ta kokku umbes kümnel korral vägivalda oma 2012. aasta märtsis sündinud tütre vastu – lõi last lahtise käega ja tiris teda juustest, põhjustades lapsele valu.

Keiti elukaaslane Egert kasutas süüdistuse kohaselt eelmise aasta septembri esimesel poolel lapse vastu füüsilist vägivalda vähemalt neljal korral, erinevatel päevadel lüües teda erinevatesse piirkondadesse, põhjustades hulgaliselt verevalumeid.

Samuti süüdistatakse Egertit selles, et 16. septembri õhtupoolikul lõi ta last jõuliselt rusikaga näkku, nii et laps paiskus peaga vastu seina ja sai eluohtliku peavigastuse.

Mõlemad viibivad mullu sügisest vahi all ning astuvad järgmisel nädalal kohtu ette.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles