Kuritegude arv püsib tõusulainel

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jaanuarist augustini sooritati 3461 enamlevinud vägivallakuritegu, mida oli kümme protsenti mullusest vähem.
Jaanuarist augustini sooritati 3461 enamlevinud vägivallakuritegu, mida oli kümme protsenti mullusest vähem. Foto: Lauri Kulpsoo

Kuritegude arv kasvas sarnaselt aprillile, maile, juunile ja juulile ka augustis, ületades möödunud aasta kaheksa kuu näitajat kuue protsendiga.

Justiitsministeeriumi statistika järgi sooritasid kurjategijad jaanuarist augustini kokku 32 929 kuritegu, mida on 1755 episoodi ehk kuue protsendi võrra enam kui aasta tagasi sama ajaga.

Vargusi sooritati tänavu esimese kaheksa kuuga 17 503 ehk 12 protsenti mullusest rohkem. Tõusuteel on ka kelmused ja liikluskuriteod, mida registreeriti jaanuarist augustini vastavalt 1817 ja 2181 ehk mullusest 11 ja seitse protsendi enam.

Raskete kuritegude arv püsib siiski languses. Nii sooritati jaanuarist augustini 3461 enamlevinud vägivallakuritegu, mida oli kümme protsenti mullusest vähem. Röövimisi on tänavu olnud 394 ehk mullusest koguni 24 protsenti vähem.

Tapmisi ja mõrvu on tänavu kaheksa kuuga toimunud 54, mida on mullusest 12 võrra vähem. Raskete kehavigastuste tekitamisi on tänavu registreeritud 67 ehk mullusest kaheksa võrra vähem. Kehalistest väärkohtlemistest on uurimisasutused saanud tänavu teateid 2899, vägistamisest 57, piinamistest 44 ja ähvardamisest 289 korral. Mullusega võrreldes on veidi kasvanud ähvardamiste ja piinamiste hulk.

Suure koguse narkootikumidega seotud süütegusid on tänavu olnud 492 ehk mullusest 67 võrra vähem. Samas on kasvanud väikeses koguses uimastite omamiste arv - kui mullu kaheksa kuuga oli selliseid süütegusid 90, siis tänavu 16 võrra rohkem.

Protsentuaalselt on tänavu kõige rohkem kasvanud salakaubaveo ja pankrotiavalduste esitamata jätmise kohustuse rikkumiste hulk. Jaanuarist augustini said uurimisasutused teate 367 salakaubaveo ja 66 pankrotikuriteo kohta ehk mullusega võrreldes kasvas kuritegude hulk vastavalt 115 ja 113 protsenti.

Protsentuaalselt on tänavu kõige rohkem langenud karistuse kandmisest kõrvalehoidmiste, valeandmete esitamiste ja rahapesu juhtumite arv. Karistuse kandmisest kõrvalehiilimisi on tänavu olnud 164, valeandmete esitamisi 34 ja rahapesujuhtumeid 34 ehk mullusest vastavalt 59, 58 ja 49 protsenti vähem.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles