Kohus võttis Kremli-meelse Itaalia ajakirjaniku kaebuse arutusele

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Itaalia ajakirjanik ja endine europarlamendi liige Giulietto Chiesa, kellele siseministeerium kehtestas kuupikkuse sissesõidukeelu.
Itaalia ajakirjanik ja endine europarlamendi liige Giulietto Chiesa, kellele siseministeerium kehtestas kuupikkuse sissesõidukeelu. Foto: Stanislav Moshkov / Scanpix

Tallinna halduskohus võttis Itaalia ajakirjaniku ja endise europarlamendi saadiku Giulietto Chiesa kaebuse talle kehtestatud sissesõidukeelu asjas arutusele, vahendab ERR.

Giulietto Chiesa (74) kaebas kohtusse siseministeeriumi mullu 12. detsembri otsuse kehtestada talle Eestisse sissesõidukeeld vahemikus mullu 13. detsember kuni tänavu 13. jaanuar, kirjutab ERR-i venekeelne uudisteportaal.

Kohtuasja edasine menetluskäik selgub pärast 23. märtsi, kui siseministeerium on edastanud kohtule oma seisukohad.

Ajakirjanik saabus Eestisse ning peeti kinni 15. detsembril. Talle oli kehtestatud sisenemise keeld, kuigi mees seda ise ei teadnud. Chiesa tuli Eestisse, et võtta osa vastuolulise Impressium meediaklubi konverentsist, kus ta plaanis pidada kõne teemal «Kas Euroopal maksab karta Venemaad?». 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles