Miljonipettuses süüdistatavad ärimehed ei tunnistanud kohtus end süüdi

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Lennart Rikk

Tallinnas astusid esmaspäeval kohtupinki ligi 12 miljoni krooni suuruses maksupettuses süüdistatavad ärimehed, kes ei tunnistanud end süüdi.

Mitmete uurimise alla sattunud firmadega seotud olnud Tõnu, Mati, Juri, Vladimir, Igor ja Oleg kinnitasid pärast süüdistuse avaldamist, et pole maksukuritegusid sooritanud. «Kohus uuris kirjalikke tõendeid ning protsess jätkub teisipäeval, kui on kavas süüdistatavate kuulamine,» ütles Harju maakohtu pressiesindaja BNSile.

Eeluurimise selgus, et AS Rinolle kajastas 2003. aasta detsembrist kuni järgmise aasta detsembrini, samuti 2004. aasta veebruarist kuni 2005. aasta märtsini käibedeklaratsioonides valeandmeid tagastusnõude suurendamise eesmärgil.

Firma esindajad kajastasid deklaratsioonides sisendkäibemaksu enam, kui käibemaksuseadusega oli lubatud, kasutades selleks äriühingute OÜ Larcover, AS Betox Group ja OÜ Maxell fiktiivseid arveid, selgus uurimisel.

Et näidata Larcoveri, Betox Groupi ja Maxelliga näiliste tehingute toimumist, kaasati fiktiivsesse müügiketti vastavalt firmade juhatuste liikmete kokkuleppele kolm varifirmat ehk reaalse majandustegevuseta OÜd Recotrade, Carmenta ja Alferro.

Eeluurimisel selgus, et firmadega seotud isikud tekitasid petuskeemiga riigile kokku 12 485 165 krooni kahju.

Maksupettuse süüdistus viis kohtu alla firmadega seotud olnud Tõnu, Mati, Juri, Vladimiri, Igori ja Olegi, kellest viimane sai 2004. aastal riigilt eriteenete eest Eesti kodakondsuse. Toona kiitis valitsus teda silmapaistva majandustegevuse eest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles