Prokurör: süüdi mõistetud emale võib ette heita seda, et ta ei märganud, mis lapsega toimub

Helen Mihelson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Saskia Kask.
Saskia Kask. Foto: Stanislav Moshkov / Õhtuleht

Põhja ringkonnaprokurör Saskia Kask ütles väikelast löönud ema kohtuotsust kommenteerides, et eluohtlike vigastuste tekitamises süüdistatakse siiski naise elukaaslast, ent naisele võib inimlikust vaatenurgast ette heita seda, et ta ei märganud toimunut.

Kask tõi välja, et kriminaalasja eeluurimisel on välja selgitatud, et Keiti on oma lapse vastu korduvalt vägivalda kasutanud – löönud last lahtise käega ja tirinud juustest.

«Sellega on ta põhjustanud lapsele valu, kuid mitte tervisekahjustusi või kehavigastusi. Lapse kehal ja peal tuvastatud vigastuste tekitamises on süüdistus esitatud Keiti elukaaslasele Egertile. Egerti ja Keiti teod on toime pandud küll ühe ja sama kannatanu suhtes, kuid eraldiseisvalt, erinevatel aegadel,» selgitas ta.

Kask lisas, et väljaspool süüdistuse piire võib Keitile inimlikult ette heita seda, et ta ei hoolinud piisavalt, et märgata, mis lapsega toimub. «Samas ei olnud tema hoolimatus nii suur, et talle oleks saanud esitada süüdistuse tegevusetusega kuriteo toimepanemises või lapse ohtu asetamises. Karistus mõistetakse igale inimesele konkreetse teo eest.»

Kohus tunnistas täna 22-aastase Keiti süüdi kehalises väärkohtlemises ning mõistis talle karistuseks kolmeaastase vangistuse, millest kuus kuud kannab süüdimõistetu ära kohe ja ülejäänud 2,5 aastat tingimisi kolmeaastase katseajaga.

Karistuse kandmise algusajaks loetakse Voogre kahtlustatavana kinnipidamise päev 18. september 2014. Kuus kuud reaalset vangistust on Voogrel otsuse kuulutamise ajaks kantud ja Voogre vabastati kohtusaalist. Lisaks mõisteti Voogrelt riigi tuludesse sundraha 585 eurot. 

Kolmeaastase katseaja jooksul peab süüdimõistetu täitma kontrollnõudeid ning kohustusi, osalema sotsiaalprogrammis ning ei tohi tarvitada alkoholi ega narkootilisi või psühhotroopseid aineid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles