Väikelapse maha pillanud mees pääses kohtus lapse surmamise süüst

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kohus.
Kohus. Foto: Lauri Kulpsoo

Tartu maakohus mõistis möödunud nädalal õigeks oma elukaaslase väikese lapse kogemata maha pillanud mehe, kuna ei leidnud tõendamist, et just see juhtum tekitas lapsele surmavaid vigastusi.

Süüdistuse kohaselt oli 24-aastane mees kodus koos elukaaslase kaheaastase lapsega ning mingil ajal hakkas mees last õhku viskama. Suutmata last haarata, kukkus tüdruk peaga vastu vaipkattega põrandat, mille tagajärjel sai peavigastuse. Mees kutsus koheselt kiirabi, kes viis lapse haiglasse, kuid meedikutel ei õnnesutnud siiski tüdruku elu päästa ja ta suri neli päeva hiljem.

Juhtunut uurinud politseinikud nägid lapse surma otsese põhjusena mehe hooletut tegevust ning sellega nõustus ka Lõuna ringkonnaprokuratuur, esitades mehele süüdistuse surma põhjustamises ettevaatamatusest. Tartu maakohus leidis möödunud nädalal siiski, et mehe süü pole piisavalt tõendatud.

«Kuigi lapsel oli vigastus ning ta selle tagajärjel hiljem suri, ei olnud võimalik kohtule esitatud ja kohtus uuritud tõenditest usaldusväärselt järeldada, et laps sai vigastada süüdistatava ettevaatamatu käitumise tagajärjel lapse kukkumisel õhku viskamisest,» märkis kohus.

Maakohtu hinnangul leidis küll tuvastamist, et lapse vigastus tekkis hooga kukkumisest, kuid kuidas ja millisel konkreetsel ajahetkel lapsel peavigastus tekkis, jäi kohtus selguseta. Kuna süüdistuse esitatud asjaolud ettevaatamatusest lapse surma põhjustamises usalduseväärselt tõendamist ei leidnud, langetas kohus esitatud süüdistuses õigeksmõistva otsuse.

Kohtumenetluse pooled saavad otsuse vaidlustamise soovist teatada seitsme päeva jooksul otsuse kuulutamisest ehk hiljemalt sellel neljapäeval. Kui otsus vaidlustatakse, teeb kohus motiveeritud tervikotsuse teatavaks 27.  märtsil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles