Teaduste akadeemia soovib ministeeriumidega suuremat koostööd

Tiina Kaukvere
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tarmo Soomere
Tarmo Soomere Foto: Sander Ilvest

Eile otsustas Eesti Teaduste Akadeemia juhatus, et lisaks sellele, et uurija-professoreid võiks olla rohkem, nende uurimisteemasid võiks välja pakkuda ka teised ministeeriumid oma valitsemisalast.  

Eesti Teaduste Akadeemia juhatus loodab esmalt, et suurendatakse haridus- ja teadusministeeriumi poolt sihtfinantseeritavate uurija-professorite senist ametikohtade arvu. Seda ettepanekut on tehtud ka eelnevatel aastatel.

Lisaks sellele leiab akadeemia, et osa uurimisteemasid võiks pakkuda ka ministeeriumid, mida akadeemia hindaks. Akadeemia teatas, et soovib alustada vajaduspõhist koostööd ka teiste ministeeriumidega, et luua konkreetsetele vajadustele ja teemadele vastavaid ning erinevate ministeeriumide poolt rahastatavaid uurija-professorite ametikohti.

Uute uurija-professorite korraline valimine toimub sügisel, mil osa professuurist muudetakse teemapõhiseks. Akadeemia juhtkond alustab konsultatsioone ministeeriumidega edasise tegevuse kavandamiseks.

Siiani on valitud uurija-professoreid isikupõhiselt tippkvalifikatsiooniga teadlaste hulgast, et võimaldada tunnustatud teadlastel keskenduda teadusuuringutele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles