Läti välisministeerium andis siiski gruusia luuletajale viisa

Oliver Tiks
, reporter / toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lätlaste toetusmeeleavaldus Gruusiale, mis tõi augustis Riias tänavatele mitu tuhat inimest.
Lätlaste toetusmeeleavaldus Gruusiale, mis tõi augustis Riias tänavatele mitu tuhat inimest. Foto: Reuters / Scanpix

Riias pühapäeval toimuvale luuleüritusele saabuma pidanud tuntud gruusia poeet ja tõlk David Tšihhaladze ei saanud ühe saatkonnaametniku tõttu kohe reisiks viisat, kuid Läti välisministeerium otsustas hiljem mehele siiski anda loa riiki sisenemiseks.

Luulepäevade korraldajad teatasid eile õhtul, et ehkki Tšihhaladze visiiti koordineeriti Läti kultuuriministeeriumi ja välisministeeriumiga, otsustas üks suursaatkonna ametnik Thbilisis omal algatusel viisa väljastamisest keelduda, vahendas LETA. Seejuures ei olevat ametnik andnud poeedile ega organiseerijatele ka mingit selgitust.

Läti välisministeeriumi konsulaarosakond teatas täna pärast skandaali puhkemist siiski Läti kirjanike liidule, et Tšihhaladze saab kõigest hoolimata viisa ning poeet saabub juba homme Riiga. 

Euroopa Parlament kutsus alles üleeile heaks kiidetud resolutsioonis liikmesmaid üles lihtsustama viisakorraldust sõjast laastatud riigiga, kuhu augustis tungisid sisse väed Venemaalt.

Tšihhaladze esineb pühapäeva õhtul Riias toimuvate luulepäevade üritusel, mis kannab nime Põhi-Lõuna.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles