Võidupüha paraadi korralduses on asjad paika loksumas

Helen Mihelson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Möödunudaastane Võidupüha paraad Valgas.
Möödunudaastane Võidupüha paraad Valgas. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Täna Hiiumaal toimunud Võidupüha paraadi koosolekul käidi juunis toimuvate pidustuste eel üle veel olulisemad teemad, seal hulgas ka see, kuidas suur hulk külalisi, osalejaid ja tehnika saarele saada.

Kaitseliidu avalike suhete osakonna juhataja Heiki Arike ütles koosoleku järel, et paraadi planeerimine käib tõsisemalt juba novembrist alates, ent täna oli esimene koosolek Hiiumaal, kus olid ka kõik osapooled kohal. «Ega meil täna enam väga palju otsustada ei olnud, sest põhiotsused on juba tegelikult tehtud,» ütles Arike Postimehele.

Küll aga andis paraadi korraldav kaitseliit täna partneritele ülevaate, millises seisus võidupüha pidustuste planeerimine on. Arike sõnul oli ka detailsemaid arutelusid, eriti logistikaküsimustes. «See teema on meil jätkuvalt päevakorras – kuidas me kõik selle rahva Hiiumaale saame ja kuidas saarelt uuesti minema saame,» sõnas ta.

Oluline on see just seetõttu, et jaanipäeva paiku on saarele minemas tavapärasest isegi rohkem inimesi. Nüüd lisanduvad sellele ligi 800 osalejat ning tehnika. Kui tehnika ja vormikandjad saabuvad saarele 22. juunil või varemgi, siis 23ndal on jällegi oluline, et ennelõunal algavale paraadile jõuaksid ka kõik need, kes pidustustest osa tahavad saada.

Sellekohastest plaanidest rääkides tõi kaitseliidu esindaja välja, et võimalikult sujuvaks liikumiseks hajutatakse nii tehnika kui üksuste viimist saarele. «22. oleme planeerinud hajutatult üleviimist. See on meile oluline selleks, et teised reisijad saaksid ka reisida, mitte et kaitseliit paneb praamid kinni,» selgitas Arike.

Eraldi praami tellima ei hakata, vaid loodetakse liinireisidele mahtuda. «Mõnes mõttes soosib ka kuupäev meid – kuna 22. (juunile - H.M) eelneb nädalavahetus, siis need inimesed, kes Hiiumaale minna tahavad, on juba sinna läinud. Seega näitavad kõik prognoosid, et koormus ei ole 22. nii suur,» selgitas ta.

Ehkki teha on veel küllaldaselt, ollakse tema sõnul saarel juba paraadi ootuses. «Hiidlased on väga innukalt ja rõõmuga selle asja juures. Nad on väga uhked, et selle aasta võidupühaparaad tuleb nende juures,» märkis Arike. Kõigi osapoolte esindajad plaanivad enne paraadi Hiiumaal kohtuda veel maikuus.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles