Lavly Perling: seadusi ei tohiks asuda muutma kiiresti ja kergekäeliselt

Georgi Beltadze
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lavly Perling
Lavly Perling Foto: Jaanus Lensment/PM

Riigi peaprokurör Lavly Perling ütles ETV saates «Kahekõne», et palju poleemikat tekitanud alaealiste kohtukaasuse puhul ei ole vägistamisega ähvardamine üldse küsimuse all ning seesuguse juhtumi puhul tuleks praktikutel seadust lihtsalt kohaldada.

Eelmisel nädalal pakkus palju kõneainet 2012. aastal toimunud juhtum, kus viis poissi vanuses 14 kuni 17 väidetavalt ründasid 12-aastast tüdrukut, vahendas ERR Uudised.

«Võib-olla see, et sellest räägitakse, ei ole üldse paha, see on pannud ühiskonna mõtlema,» leidis peaprokurör.

«Mina olen vaadanud selle toimiku sisse, mina olen rääkinud selle prokuröriga ja ma võin teile kinnitada, et prokurör ei ole ju lähtunud ainult kaudsetest tõenditest või millestki ümmargusest,» selgitas Perling.

«Kindlasti ei tohiks asuda seadust muutma kiiresti ja kergekäeliselt ühe juhumi baasil,» rõhutas ta ja lisas: «Seda enam, et selle juhtumi kontekstis ei ole vägistamisega ähvardamine üldse küsimuse all.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles