Meremehed: Mereakadeemia rektor ei vaja doktorikraadi

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna ja Aegna vahet sõidab laev Juku.
Tallinna ja Aegna vahet sõidab laev Juku. Foto: Mihkel Maripuu

Mitmed meremeeste organisatsioonid pöördusid haridus- ja teadusministeeriumi poole ühise kirjaga, milles teevad ettepaneku lõpetada Mereakadeemia (EMA) rektorilt doktorikraadi nõudmine.

Eesti merendusnõukoja, kaptenite klubi, laevaomanike liidu, meremeeste sõltumatu ametiühingu ja meremeeste liidu esindajad leiavad, et Mereakadeemia rektori puhul on erialane töökogemus teaduskraadist olulisem.

«Oleme veendunud, et EMA rektoril peab olema kaugsõidukapteni või vanemmehaaniku diplom,» kirjutavad nad. Piisava töökogemuse puudumisel ei pälvi rektor kadettide austust ning tal ei teki sidemeid merendusringkondadega, väidetakse kirjas

Kuna Eestis doktorikraadiga vanemmehaanikuid ega kaugsõidukapteneid veel ei ole, tuleks kirja koostanud organisatsioonide soovitusel seadust muuta nii, et Mereakadeemia rektorilt ei nõutaks enam doktorikraadi.

EMA rektori ametisse tuleks ajutiselt kohusetäitja määrata ja pärast seadusemuudatust kuulutada välja uus konkurss, mis ei nõua rektorilt doktorikraadi, leiavad meremeeste organisatsioonid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles