Aare kinnitas soovi kandideerida novembris taas Rahvaliidu esimeheks

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Juhan Aare.
Juhan Aare. Foto: Toomas Huik

Juuli algul Rahvaliidu juhiks valitud Juhan Aare kinnitas, et kandideerib novembris toimuval korralisel kongressil taas erakonna esimeheks.

Aare ütles BNile, et kavatseb kandideerida kongressil uuesti Rahvaliidu esimehe kohale. «Kindlasti kandideerivad juhtorganitesse praegused aseesimehed ja maakonnaühenduste tublid juhid. Välistatud pole ka see, et kandideerimas võib näha hiljuti erakonnaga liitunud prominentseid inimesi,» lausus ta.

Võimalust, nagu võiks Rahvaliiduga ühineda ka reservkolonelleitnant Leo Kunnas, ei soovinud Aare kommenteerida. Tema sõnul on Kunnas ETV saates «Kahekõne» öelnud, et on pidanud läbirääkimisi mitme erakonnaga ega ole praeguseks veel otsustanud, millise erakonna nimekirjas ta riigikogu valimistel kandideerib. «Samas teatas ta, et kui on otsuse langetanud, siis teavitab ta ka sellest koheselt meediat. Seetõttu ei ole võimalik antud küsimust rohkem kommenteerida,» lisas Aare.

Rahvaliit saab uued juhid 20. novembril Tartus toimuval korralisel kongressil, kus võetakse vastu uuendatud programm ja põhikiri ning valitakse parteile üheks aastaks esimees, aseesimehed, volikogu ning revisjonikomisjon. Volikogu kinnitab seejärel ametisse uue juhatuse ning valib ka aukohtu liikmed.

Juhikandidaadid pakutakse välja maakonnaühenduste konverentsidel, mis toimuvad Aare sõnul oktoobris.

Viimati valis Rahvaliit uusi juhte tänavu juuli alguses peetud erakorralisel kongressil, kui erakonna esimeheks sai Aare ning aseesimeesteks Lääne-Viru maakonnaühenduse esimees Andrus Blok, Jõgeva maakonnaorganisatsiooni juht Riina Kull, ettevõtja Viljar Jaamu ning riigikogu liikmed Ester Tuiksoo ja Mai Treial.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles