Kadunud meest otsiti öösel kopteriga mitu tundi

Tiina Kaukvere
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Piirivalve lennusalga päästekopter.
Piirivalve lennusalga päästekopter. Foto: Elmo Riig

Politsei sai eile õhtul kella 20 paiku teate, et päeval lahkus oma elukohast Kohila vallas Aespa külas 68-aastane Vjatšeslav, keda mitu tundi öösel kopteriga metsast otsiti. Hommikul leiti mees maantee äärest.

 Mees läks jalgrattaga sõbra juurde Saue vallas Ääsmäe külas ja teataja sõnul hakkas sealt tagasi tulema, kuid eksis koduteel ära, teatas politsei. Viimases kõnes jõudis mees abikaasale öelda, et on eksinud ja ei oska koju tagasi tulla. Peale seda Vjatšeslav enam kõnedele ei vastanud.

Politseinikud asusid kohe kontrollima Vjatšeslavi võimalikke liikumisteid tagasi koju, kuid meest ei leidnud. Ühtlasi käidi kontrollimas ka sõbra majapidamist, kus kedagi kodus ei olnud. Kuna ilm oli jahe ja oli oht, et ööd metsas mees üle ei ela, kaasati otsingutele kopter. Öösel otsiti meest kolm tundi kopteri abiga, kuid see ei andnud tulemusi.

Vjatšeslavi otsinud politseipatrull märkas meest kella 11 paiku kõndimas Ääsmäe-Hageri tee 6. kilomeetril. Kontrollimisel selgus, et mees oli elu ja tervise ning arstide abi ei vajanud.

Rapla politseijaoskonna välijuht Janno Juurik kinnitas, et mees oli toimunust šokis ja ei osanud esialgu öelda, kus ta oli olnud. Lisaks sellele olid mehel kadunud seljakott, jalgratas ja mobiiltelefon.

Peale esialgsest šokist toibumist selgus, et Vjatšeslav oli poest koos külakostiga läinud sõbrale külla, keda kodus polnud. Oodanud seal õhtuni ja kuna sõpra ei tulnud, hakkas tagasi koju minema.

Teel väsis ta ära ja otsustas keha kinnitada ning puhata. Ühtlasi tarvitas mees ka külakostiks ostetud alkoholi. Vjatšeslav jäi seejärel tukastama, kui kella 19 paiku äratas mehe unest abikaasa kõne, kellele ta enam ei osanud öelda oma asukohta. Mees avastas, et ei tea ka seda, millisesse suunda ta minema peab.

Kuna mehel on ka muidu mäluga probleeme, siis on alust arvata, et need süvenesid alkoholi tarvitamise tagajärjel. Telefonivestluse käigus sai mehel tühjaks aku, mistõttu polnud temaga enam võimalik ühendust saada.

Suunataju kaotanud mees leidis põllult põhurulli, mille sisse ta magama puges. Hommikul alustas eakas mees taas koduteed. Enda sõnul oli ta küll kopterit lendamas kuulnud, aga ei osanud seda seostada enda otsingutega. 

Välijuhi sõnul suhtub politsei sellistesse väljakutsetesse äärmise tõsidusega, sest eakate inimeste jõud võib jahedal ööl metsas raugeda väga kiiresti.

«Oleme õnnelikud, et Vjatšeslav keerulisest olukorrast elu ja tervisega välja tuli. Küll aga soovime inimestele meelde tuletada, et enne kodust väljumist tuleb alati mobiiltelefon täis laadida, sest ka esmapilgul lihtsast külaskäigust sõbra juurde võib kujuneda kriis, kus toimiv telefon on elulise tähtsusega. Lisaks sellele tuleks eakatele terviseprobleemidega sugulastele kindlasti selgitada, et oma liikumistest tuleb alati lähedasi teavitada. Kindel on see, et alkoholitarvitamine sellel retkel, oli kõige halvem valik üldse,» ütles Juurik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles