Kohalikud elanikud pelgavad rajatava sõjaväebaasi müra ja piiranguid

Tiina Kaukvere
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lasketiir. Illustratiivne foto.
Lasketiir. Illustratiivne foto. Foto: Marko Saarm / Sakala

Kohalikud elanikud sooviksid, et Lääne-Nigula vallas paikneva Piirsalu endise raketibaasi alale rajatava õppebaasi lasketiiru ohuala kaitsevall oleks kõrgem, et kuulid ei satuks looduskaunisse Mustjärve rappa.

Kaitseministeeriumi plaani järgi saab Piirsalu endisest raketibaasist kaitseväe ja kaitseliidu õppebaas, kirjutab Lääne Elu. Edaspidi võivad Piirsallu tulla ka kaitseväe varustuse laod.

Õppebaasi detailplaneeringu koostaja Sweko Projekt ASi esindaja Mati Puusepp ütles, et 670 ha alal suuri muudatusi ei planeerita. Ka lasketiiru ohuala ei suurene, kuid tähistatakse looduses püsivalt, et see oleks inimestele hästi nähtav.

Lasketiiru kasutuskoormuseks jääb 100 päeva aastas, nagu on olnud ka seni.

Rabas käimine tuleb planeerida

Detailplaneeringu eskiisi avalikul arutelul muretsesid kohalikud elanikud, et lasketiiru kasutamise ajal võivad kuulid sattuda Natura 2000 võrgustikku kuuluva ja loodusliku puhkekohana kasutatava Mustjärve raba peale. Raba jääb lasketiiru kokku üle 3 kilomeetri pikkusesse ohualasse. Kuulide sattumist raba peale peaks takistama 5–6 meetri kõrgune renoveeritav kaitsevall. Sellise kõrgusega vall aga püüab kinni vaid tulekoonuse, mitte rikošetid.

Kaitseministeerium näeb lahendust selles, et inimesed jätaksid oma rabakülastuse ajale, mil laskmist ei ole, sest laskegraafik on kuu aega ette teada.

Loe edasi Lääne Elust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles