7 fakti Edgar Savisaare haigusest

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Edgar Savisaar
Edgar Savisaar Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Keskerakonna juht, linnapea Edgar Savisaar (64) on eelmisest nädalast alates raske infektsioonhaiguse tõttu Tartu Ülikooli kliinikumi intensiivravis kriitilises seisundis. Tema haiguse kohta pudeneb avalikkusele vaid üksikuid fakte:

* Haiglasse viidi Savisaar möödunud kolmapäeval kopsupõletiku kahtlusega.  Selja taga raske valimiskampaania, oli ta äsja saabunud Taist konverentsilt. Kliimamuutus ning ka raske lennureis ilmselt mõjutasid ta tervist. «Ta käis ka Eino Baskini matustel ning köhis seal hirmsasti,» ütles Tallinna avalike suhete juht Ain Saarna.

* Postimehe andmetel tehti juhitaval hingamisel ehk kunstlikus koomas hoitavale Savisaarele 18. märtsil operatsioon.

* Delfi andmetel on Savisaarel kahepoolne kopsupõletik ning tal on vesi kopsus.

* Savisaare ihuarst Peep Põdder ütles, et tema hinnangul on Savisaarel täiesti tavaline bakteriaalne nakkus. «Infektsioonhaigus on selline, et kui saadakse bakter teada ja kui seda adekvaatselt antibiootikumidega ravida, siis läheb seisund paremaks ja haigus möödub – tuleb ravida, ravida ja veel kord ravida.»

* Reede, 20. märtsi hommikul antigi Savisaare lähedaste kaudu teada, et arstid on jõudnud haiguse põhjustajale jälile ning saavad tänu sellele ravi märksa täpsemalt suunata.

* Nädalavahetus paranemise märke ei toonud, Keskerakonna kinnitusel pole muutusi toimunud ka halvemuse suunas. «Tema seisundi kohta võib öelda kriitiliselt stabiilne,» ütles Keskerakonna pressiesindaja Taavi Pukk.

* Savisaare tervis on juba aastaid kehv: tal on haige süda, kõrge vererõhk ja ka suhkruhaigus.  2003. aastal sai Savisaar infarkti, mille järel südameveresooni šunteeriti. Igapäevaselt peab Keskerakonna esimees tervisehädade tõttu võtma  pihutäie tablette. Savisaar aga hoidub arstide juures käimast, kui just viimane häda käes pole. Sellest, kuidas Savisaar ka avalikel üritustel n-ö ära on vajunud, on samuti aastaid räägitud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles