Sõidueksamile pääsemiseks tuleb oodata keskmiselt neli nädalat

Martti Kass
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sõidueksam
Sõidueksam Foto: Ants Liigus

Sõidueksamile pääsemise üldine järjekord on praegu ARKi kinnitusel keskmiselt neli nädalat, oktoobrikuuks eksamiaegu kinni panna ei saa.

Oktoobriks ARK tänavu A-kategooria eksameid kindlatele päevadele ei registreeri, kuna ei saa olla kindel selles, et ilmastikuolud vastavad nõuetele.

Selle asemel kogub ARK kokku soovi avaldavate isikute kontaktandmed ning kui ilm jätkuvalt lubab, siis võetakse isikutega ühendust ning komplekteeritakse A-kategooria eksamiteks eraldi päevad.

Erinevatel aastatel on ARK vastu võtnud A-kategooria eksameid ka novembris ja detsembris ning seda üldjärjekorra väliselt, võttes ühendust nende isikutega, kes on ennast A-kategooria eksamile ootejärjekorda pannud.

Kooskõlastamisel on määruse muudatus, mille kohaselt hakkab teooriaeksam kehtima praeguse poole aasta asemel aasta.

Muudatusega kaob ära oht, et soodsate ilmade puudumisel teoorieksam kevadeks aegub. Seega ei tohiks olla muretsemiseks põhjust ka neil, kes sellel aastal mingil põhjusel sõidueksamit ei soorita.

Käesoleva aasta esimese kaheksa kuu jooksul on ARK väljastanud kokku 76 573 juhiluba: 56 571 juhiluba, 18 315 esmast juhiluba, 1 212 ajutist juhiluba, 583 piiratud õigusega juhiluba ning 392 mopeedijuhiluba.

Kokku on ARK esimese kaheksa kuu jooksul võtnud vastu 35 158 teooriaeksamit ning 21 721 sõidueksamit. B-kategooria eksamitest läbisaamise protsent on esimese kaheksa kuu jooksul olnud teooriaeksamil 67 ning sõidueksamil 55.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles