Venemaa süüdistas USAd agressiivsuse õhutamises

Jürgen Tamme
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
USA asepresident Dick Cheney (vasakul) ja Gruusia riigipea Mihheil Saakašvili (paremal) Thbilisis toimunud kohtumisel.
USA asepresident Dick Cheney (vasakul) ja Gruusia riigipea Mihheil Saakašvili (paremal) Thbilisis toimunud kohtumisel. Foto: AP / Scanpix

Venemaa välisministeeriumi esindaja kinnitusel suurendas USA asepresidendi Dick Cheney visiit Gruusiasse, kus ta julgustas riiki NATOga ühinema, Gruusia agressiivsust.


«Thbilisile antud uued lubadused, mis puudutavad kiirendatud liitumist NATOga, lihtsalt tugevdavad Saakašvili režiimi ohtlikku karistamatuse tunnet ja julgustavad selle ohtlikke ambitsioone,» ütles Venemaa välisministeeriumi esindaja Andrei Nesterenko Reutersile.

Cheney ütles neljapäeval Gruusia presidendile Mihheil Saakašvilile, et USA toetab Gruusia pürgimusi alliansiga ühinemisel.

Tuntud Moskva kriitik Cheney mõistis karmilt hukka Venemaa tegevuse Gruusias, nimetades seda «ebaseaduslikuks ühepoolseks katseks» muuta jõuga Gruusia piire. Samuti seadis ta kahtluse alla venemaa usaldusväärsuse rahvusvahelise partnerina ja lubas Gruusiat igati toetada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles