Hävitajad kiirustasid paukudes üle Kuressaare

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
NATO hävitajad Baltikumi kohal
NATO hävitajad Baltikumi kohal Foto: SCANPIX

Eile pärast kella nelja pärastlõunal kõmatas Saaremaa kohal kaks korralikku pauku, mis inimesi üsna ärevile ajasid. Taevas oli näha kaht lennukitele viitavat valget jutti.

Kaitseväe pressiesindaja Roland Murof kinnitas Saarte Häälele, et tegu oli tõepoolest hävitajatega ja hooneid värisema pannud lööklaine tekkis helibarjääri ületamisest. Kuigi sel nädalal toimuvad mandril Eesti ja USA õhuväe ühisõppused ja inimesi on madallendude eest ka hoiatatud, ei olnud Murofi sõnul tegu õppustega. «Tegu oli tuvastuslennuga,» ütles ta. Mida ja kuhu tuvastama tõtati, Murof kommenteerida ei saanud.

Postimees vahendas aga eile, et Rootsi andmetel lendasid Läänemere kohal Vene sõjalennukid. Kaks tuumavõimekusega pommitajat Tu-22M3 ja kaks hävitajat Su-27 lendasid Rootsi relvajõudude teatel rahvusvahelises õhuruumis.

Selle kohta, kas säärane helibarjääri ületamine ja seega inimeste sõna otseses mõttes ehmatamine on reeglitepärane, Roland Murof öelda ei osanud. Samuti ei olnud eile võimalik vastust saada lennuametist. Lendudega ei olnud kursis ka Kuressaare lennujaama juht Mati Tang, kes oma sõnul sõitis Roomassaare teel autoga, kui pauk käis. Tang ütles, et tema ei osanud midagi aimata ja arvas, et hoopis autoga juhtus midagi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles