Aadu Must: eilne päev tõi Savisaare kohta väikese rõõmusõnumi

Tiina Kaukvere
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Edgar Savisaar viibib Tartu Ülikooli kliinikumi intensiivravi osakonnas. Teda käisid möödunud nädala neljapäeval vaatamas poeg Erki Savisaar, Keskerakonna peasekretär Priit Toobal, Tartu Ülikooli kliinikumi
juhatuse liige, ülemarst Margus Ulst ja perekonnasõber Raimond Kaljulaid.
Edgar Savisaar viibib Tartu Ülikooli kliinikumi intensiivravi osakonnas. Teda käisid möödunud nädala neljapäeval vaatamas poeg Erki Savisaar, Keskerakonna peasekretär Priit Toobal, Tartu Ülikooli kliinikumi juhatuse liige, ülemarst Margus Ulst ja perekonnasõber Raimond Kaljulaid. Foto: Kristjan Teedema

Edgar Savisaare lähedane sõber ja Keskerakonna juhatuse liige Aadu Must ütles, et Savisaare tervisenäitajad tegid eile väikese sammu paremuse poole.

«Eilne päev oli väikese rõõmusädemega selles mõttes, et mitte midagi halba ei olnud. Mitte ükski näitaja ei olnud liikunud halvemuse poole, vaid kõik need kümned näitajad, mida arstid pingsalt minut-minutilt jälgivad, nihkusid paremuse poole,» vahendab ERRi uudisteportaal Aadu Musta sõnu raadiouudistele.

Musta kinnitusel oli nihe siiski hästi väike ja Savisaare raviarstid juhtisid tähelepanu ka sellele, et paranemise tee ei saa olema kiire.

Täna Edgar Savisaare lähedastega kohtunud arstid kinnitasid, et Edgar Savisaare seisund on erakordselt raske, kuid mitte enam kriitiline. 
 
Edgar Savisaar viibib endiselt intensiivravi osakonnas narkoosis ning tema elutegevust toetatakse. Viimati opereeriti teda esmaspäeval, kui arstid olid sunnitud amputeerima tema jala. Täiendavaid operatsioone ei ole ta seni vajanud, kuid kirurgid jälgivad tema seisundit tähelepanelikult.
 
Savisaar saabus haiglasse eelmise nädala kolmapäeva pärastlõunal ning arstid selgitasid välja, et tegu on jalavigastusest tingitud streptokokknakkusega. Savisaarel tekkis toksilise šoki sündroom ja oli vajadus kiire operatsiooni järele, mida neljapäeval ka tehti. Esimene operatsioon oli edukas ja infektsiooni levik saadi esialgu pidama.

Patsiendi seisund aga ei paranenud ning arstliku konsiiliumi otsusega tehti Savisaarele esmaspäeval uus operatsioon. Alustati nakatunud kudede eemaldamisega, seejärel tehti ühine otsus, et jäset ei saa säilitada ja parem jalg amputeeriti ülaltpoolt põlve.

Tõsise jalahaavainfektsiooni tekitaja, mis põhjustab rasket tervislikku seisundit, on rahvasuus tuntud ka kui lihasööjabakter. Nakkuse sai Savisaar säärel asunud vähem kui sentimeetri pikkuse kriimustuse kaudu.

Copy
Tagasi üles