Narva aiandusühistus puhkes suur tulekahju

Tiina Kaukvere
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Põleng Narva aiandusühistus.
Põleng Narva aiandusühistus. Foto: Päästeamet

Täna varahommikul kell 5.40 said päästjad väljakutse Narva Kurgi tänaval asuvasse aiandusühistusse, kus põles neli erinevat ehitist. Tulekahjus hävis kolmel erineval krundil neli erinevat ehitist – aiamaja koos saunaga, majapidamishoone ning veel üks saun. 

Hommikul kell 5.40 tuli häirekeskusele teade, et Narvas Kurgi tänaval asuval aiandusühistu territooriumil põleb hoone. Kohale  saabunud päästjad leidsid eest suureks levinud tulekahju – põles aiamaja koos saunaga, teisel krundil  majapidamishoone ning kolmandal krundil saun.

Kustutustöödega tegelesid päästjad Narva, Sillamäe, Narva-Jõesuu ning Jõhvi päästekomandodest ja operatiivkorrapidaja.

Tulekahjule pandi piir kell 6.28. Järelkustutustööd lõpetati kell 10.06.  Peale tulekahju kustutamist tulid sündmuskohale asja uurima ka Ida päästekeskuse menetlusbüroo menetlejad.

«Raske on pelgalt vaatluse põhjal öelda, millest tuli alguse sai. Tulekahju hakkas ilmselt levima aiamajast, kust tuli levis edasi sauna ning sealt edasi kõrval olevatele kruntidele. Õnneks inimesi selles tulekahjus kannatada ei saanud,» ütles Ida päästekeskuse menetlusbüroo juhtivinspektor Viktor Baloban. 

Baloban lisas, et põlengu koha vaatlusel oli näha, et territooriumil oli ladustatud hulganisti kergesti süttivaid ehitusmaterjale, mis aitasid kaas tule levikule.

Päästeamet tuletab meelde, alati on oluline järgida tuleohutuse nõudeid.

Aiandusühistu territooriumil peaksid olema konkreetsed aadressid ning teede laius ühistu territooriumil peaks olema piisavalt lai, et tulekahju korral oleks päästjatel võimalik kiiresti takistusteta sündmuskohale ligi pääseda.

Tagatud peab olema ka juurdepääs veevõtukohtadele ning kahe hoone vaheline kaugus peab olema vähemalt kaheksa meetrit, et tule levimine oleks vähem tõenäoline. Kui see pole võimalik, siis tuleb majaseinad lahendada tuletõkkeseintega või ehitada hoonete vahele tulemüür.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles