Riigikaitsest sai Eesti ohtlikem tööala

Oliver Kund
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Pm

Värskete andmete järgi pole praegusaja Eestis enam kõige ohtlikum töötada mitte metalli- ja puidutööstuses ega ehitusel, vaid riigikaitses ja avalikus halduses. Tööinspektsioonil on olukorra parandamiseks nüüd kummaline ettepanek: loobuda üldse riigikaitse valdkonnas juhtunud vigastusi tööõnnetusteks lugemast.

Kui 2013. aastal registreeris tööinspektsioon riigikaitse vallas 140 õnnetust, siis mullu juba 308 ehk 120 protsenti enam. Asi pole pelgalt selles, et riigikaitses töötab väga palju inimesi. Seal on ka kõige suurem tõenäosus viga saada: 100 000 töötaja kohta toimub 1400 tööõnnetust, mis on Eesti keskmisest kaks korda rohkem.

«Riigikaitse valdkonna tööõnnetuste arv järjest suureneb. See toob omakorda avaliku halduse ja riigikaitse grupi väga tugevalt liidripositsioonile,» kirjeldas tööinspektsiooni peadirektori asetäitja Apo Oja mullu toimunud muutust, mis on taasiseseisvunud Eestis esmakordne.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles