Põgeneva autovarga peatasid politseikoera kihvad

Risto Berendson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Leedu autovaraste tabamiseks korraldatud kriminaalpolitsei suur ühendoperatsioon Eestis tipnes ööl vastu esmaspäeva Pärnumaal eriüksuse K varitsusega, kus metsa joosta üritanud arvatav kurjategija lõpuks teenistuskoeralt pureda sai.

Põhja, Lääne ja Lõuna prefektuuride kriminaalpolitseis oli pühapäeva õhtu ebaharilikult vilgas. Laekunud oli info, et Eestis võivad liikvel olla Leedu professionaalsed kurjategijad, keda oli alust seostada kümme kuud tagasi Eestis alanud uuemate BMWde sarivargustega.

Et sedasorti profivargad liiguvad tööd tehes Eestis ringi otsekui kummitused, vältides suuremaid maanteid ja asustust ning nende käikude tehnoloogiline jälgimine on keeruline, pidid kolme prefektuuri jälitusametnikud ajaga võidu joostes kaardistama autovaraste võimalikud Eestist lahkumise marsruudid.

Samal õhtul seati nendele maanteedele varitsused. Eeldatavalt ohtlike kurjategijate tabamisel pidid põhiraskust kandma politsei eriüksus K ja kiirreageerijad. Umbes 15 tundi pärast operatsiooni algust, ööl vastu esmaspäeva sai politseile lõpuks selgeks, kus neid huvitavaid autovargaid oodata tasub. «Me otsisime sõna otseses mõttes heinakuhjast nõela ja leidsime selle lõpuks üles,» ütles Põhja prefektuuri kriminaaljälituse politseikapten Viktor Brujev.

Saateauto liikus ees

Nimelt oli paarkümmend minutit varem Pärnust varastatud valge BMW X5, mida juhtinud Gediminas (38) keeras Ikla piiripunkti vältimiseks Uulu-Valga maanteele. Sellel teel tuligi politseil vargad kinni võtta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles