Ministeerium: Mereakadeemia rektor vajab teadustöö kogemust

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Merendusega seotud organisatsioonid seadsid Mereakadeemia rektorilt doktorikraadi nõudmise küsimärgi alla.
Merendusega seotud organisatsioonid seadsid Mereakadeemia rektorilt doktorikraadi nõudmise küsimärgi alla. Foto: Ain Protsin / Postimees

Haridus- ja teadusministeerium teatas Mereakadeemia rektorilt doktorikraadi nõudmist kommenteerides, et magistriõpet pakkuva kõrgkooli eesotsas seismiseks on vajalik teadustöö ja koolijuhtimise kogemus.

Eile saatsid mitmed merendusega seotud organisatsioonid ministeeriumile ühispöördumise, milles tegid ettepaneku Mereakadeemia rektorilt doktorikraadi nõudmine lõpetada ning pöörata selle asemel tähelepanu koolijuhi tegelikule töökogemusele merenduse vallas.

Kirjas seisab, et edaspidi võiksid akadeemia etteotsa saada vaid kaugsõidukapteni või vanemmehaaniku diplomiga inimesed, kuid ministeeriumi hinnangul vajab rektor siiski eelkõige teadustöö kogemust. Doktorikraadi või sellele vastava kvalifikatsiooni nõue on ette nähtud ka seadusega.

«Merenduslik taust tuleb võimaliku rektori puhul kindlasti kasuks, kuid see ei saa välistada teisi kandidaate,» ütles haridusministeeriumi kõrghariduse osakonna juhataja Mart Laidmets.

«Magistritasemel õppetöö läbiviimiseks ja rakendusuuringute teostamiseks on vaja eelkõige koolijuhtimise ning teadustöö kogemust, millega praktilistel meresõiduoskustel ei pruugi palju seost olla,» lisas ta.

Laidmets märkis, et lisaks rektorile esitatavate nõuete muutmisele on Mereakadeemia puhul võimalikud ka teised lahendused, näiteks magistriõppe välja viimine koolist (sel juhul ei kehti rektorile doktorikraadi nõue) või liitumine mõne ülikooliga.

Kuna akadeemia rektoriks kandideerijailt oodatakse dokumente 27. septembriks, pole enne konkursi lõppu enam võimalik doktorikraadi nõuet muuta, kuna selleks oleks vajalik pikem arutelu riigikogus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles